Recension av ”Dödfödd” av Pål Eggert

dodfodd.jpg

Finns att köpa här:

Adlibris

Bokus

Viktor muckar från kåken och hamnar på Lundbygården, ett boende för hemlösa, missbrukare, psykfall och småkriminella. Han vill bli fullvärdig medlem i det kriminella gänget Jägarens Hundar, men för att bli det måste han ta reda på så mycket som möjligt om en av hans nya grannar, Isa. Sebastian, en av socialarbetarna på Lundbygården, blir misstänksam men det visar sig ändå vara ett av Viktors mindre problem. 

Snart är de alla tre pjäser i ett spel mellan en gammal drottning och en ännu äldre kung. De skickar ut sina pjäser på ett schackbräde av illegala bordeller, hus som hemsöks av det förflutna eller schakt djupt under Göteborg. Våld, sex och magi är vapen i en skoningslös kamp där ingen sörjer en fallen bonde. 

 

Det här är uppföljaren till Borde vara död. Jag hade svårt att komma in i den från början, men ju mer jag läste, desto mer fastnade jag – som om boken i sig, berättelsen och Eggerts skildringar sög in mig som en kraftfull dammsugare.

Om du är som jag och gillar skogs- och gravrån, asatro, mylingar och allting annat som rör sig i den nordiska mytologin så kommer du att tycka om den här boken. Dessutom garanteras autentiska miljöer, ett spännande persongalleri och en berättelse som lämnar dig med mersmak. Jag avundas dig som ännu inte har läst boken då jag själv har fått en rejält blodad tand.

För egen del hoppas jag att Eggert skyndar på sin skrivprocess och skriver färdigt den tredje delen ASAP. Jag tänker vara så fräck och lova dig att du kommer tänka likadant efter att ha läst denna (och förslagsvis den första innan, det kan vara fördelaktigt).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s