Recension av ”Kvinnorna i sjön” av Lars Rambe

kvinnorna-i-sjon

Finns att köpa här:

Adlibris

Bokus

 

Johan Åberg fotograferar det gamla industriområdet vid Järlasjön i Nacka, en rå och sliten miljö som fascinerar honom. När två kvinnor hittas mördade i sjön berör det Johan djupt. Synerna som förföljer honom antyder att han vet mer om det som har hänt än han förstår. Snart dras han in i ett triangeldrama som förändrar hans liv för alltid. 

Sexton år senare har industriområdet omdanats. Här bjuds det goda livet i vackra ljusa bostäder intill sjön. Det är hit Johan motvilligt återvänder, nu en trasig man plågad av huvudvärk, minnesluckor och vålnaderna som hemsöker honom. 

 

Boken beskrivs som en ”suggestiv skräckroman, en djupt psykologisk thriller”. Jag håller dock inte med om att det är en skräckroman. Jag tycker att spänningsroman med övernaturliga inslag är en mer passande beskrivning. Den är psykologisk och leker med gränsen för vad som är verkligt och inte. Jag hade lite svårt att hänga med i tidshoppen emellanåt, men det var aldrig tråkigt och när författaren kopplar samman händelserna gör han det på ett sätt som skapar en aha-upplevelse. Det jag tycker att Rambe lyckas bäst med är att han verkligen går in på djupet i huvudpersonens medvetande, något som jag tycker är fascinerande eftersom även det får mig som läsare att ifrågasätta vad som faktiskt händer i verkligheten och vad som händer i huvudet. Kan varmt rekommendera den här boken till dig som uppskattar spänning där du som läsare får lära känna en karaktärs inre på en helt annan nivå än vad som är vanligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s