Livet som korrekturläsare

Det här med att vara egenföretagare är lättare sagt än gjort. När jag började insåg jag inte hur mycket det är jag måste göra och kunna, men som jag nu har börjat få lite mer koll på. I början hade jag till exempel ingen aning om hur jag skulle göra för att fakturera, och allra minst bokföra. I år har jag momsredovisat för första gången och än så länge har jag till och med lyckats göra det rätt – WOOHOO!

När jag började på Förlagskunskapen för snart två år sedan var min plan att börja jobba på förlag. På heltid eftersom jag älskar böcker, att redigera och se berättelser växa från grunden till att bli helt makalösa böcker. Men jag insåg rätt snabbt att jag är bäst på korrektur och att peka på brister i manus och att jag trivs bäst om jag får vara min egen chef. Jag har även planer på att starta ett eget förlag, men det kommer dröja ett par år.

17155486_10155098507459025_8273484568692111825_n.jpg

Jag ÄLSKAR mitt jobb! Och på sistone har jag haft en sådan tur och har jobbat kontinuerligt med två förlag. Det är tufft, absolut – det tänker jag inte sticka under stolen med. Men samtidigt är det så otroligt roligt eftersom jag får göra något jag verkligen (klichévarning!) brinner för. Det här – och att skriva själv – är vad jag är ämnad för. Det är det här som jag är BRA på.

Nu får vi bara hoppas att den här turen håller i sig.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s