Recension av”Labyrint – vägen in” av Karin Pasche

Bildresultat för Labyrint vägen in

Finns att köpas här:

Adlibris

Bokus

CDON

Hur är det att ständigt tvivla på vad som är verkligt och vad som är illusion? 

Julia vaknar upp på sjukhuset efter en hjärninflammation som har orsakat minnesförluster. Det enda hon kommer ihåg är att hon har följt en okänd man genom en labyrint av korridorer. Julia blir friskförklarad av sjukvården men upptäcker att något är fruktansvärt fel: hon ser inte längre verkligheten som tidigare. 

I en rörig tid av hallucinationer leds hon till Job – en gatupredikant som mässar om Guds upplysta stig inför besvärade cafégäster. Han intresserar sig genast för Julia, och det visar sig snabbt att han inte är den enda. 

29-åriga Jake har lämnat sitt framgångsrika liv för att ta reda på sanningen om sin far Eric – en stenrik amerikansk matematiker och affärsman – som för tre år sedan försvann spårlöst. När Julia gör en egendomlig entré i hans liv möter han henne med misstänksamhet. Vem är hon och vilka är hennes intentioner? 

Julia, Job och Jake är tre personer som ena dagen bara har bokstaven J i förnamnet gemensamt, och några veckor senare är de för evigt sammanlänkande i universum. 

*

Den här boken var inte vad jag hade väntat mig. Den tog mig lite med överraskning då jag tyckte att den var otroligt seglivad och fick mig att ifrågasätta om jag alls skulle lyckas ta mig igenom den. Men så kom de där händelserna som väckte mitt intresse och drev mig att fortsätta läsa, och jag ångrar det inte. Pasche är otroligt duktig att fånga varje viktig händelse och hitta den där framåtrörelsen som inte är för snabb eller för kort. Det märks att boken är välskriven – detaljerade miljöer och intressanta och speciella karaktärer som är så olika varandra men ändå finner en gemensam nämnare mellan dem.

SPOILERVARNING!

Jag saknade dock något riktigt svar på exakt vad Julia råkade ut för, hela situationen bakom hjärninflammationen. Jag saknade även lite mer detaljer kring Job och hans tidigare liv som blir så mycket större i och med Jakes varningar. För att inte tala om den där explosionen mellan Julia och Jake – vad hände med den? Det finns en sådan stark laddning mellan dem som nästan blir lite bortkastad då den aldrig får sitt utlopp som jag hade hoppats – och väntat – på. Men då det här är första delen i en serie hoppas jag på att få se lite mer av det i kommande böcker. Det här är definitivt en läsvärd bok som jag tycker utforskar valen vi fattar i våra liv och hur vi påverkas av dem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s