Berättelsens dag

Idag hade man Berättelsens dag på Nordiska museet som en hyllning till det muntliga berättandet. Det fanns en workshop för de som lyckades anmäla sig i tid, samtal och muntliga berättare samt en öppen scen för vem som än ville berätta något. Det kul att man tar tillvara på berättandets muntliga form, som ju är grunden till alla berättelser som förekommer i litteraturen. Jag var tyvärr inte där hela dagen, men hann åtminstone få sitta med och lyssna till en skådespelares (jag minns inte namnet) berättande. Hon var fantastiskt bra, hade mycket inlevelse i sitt sätt att berätta. Det kändes nästan som att vara tillbaka på dagis och i grundskolan, när läraren hade högläsning som var så lugnande att jag nästan somnade.

Jag mötte upp min vän Jonas vid Nordiska. Men det tog en stund. Jag hann gå in i Historiska museet och gå igenom utställningen om Sveriges historia innan det gick upp för mig att jag befann mig på fel museum. Haha. Jag hade tydligen en tillfällig kortslutning.

Efteråt promenerade vi tillbaka till Sergels torg och avlade ett besök hos Adlibris där jag köpte en erotisk bok för bara 14.50 kronor, som sedan följdes av ett besök hos SF-bokhandeln i Gamla stan. Promenerandet passade mig faktiskt väldigt bra då dagens träningspass uteblev, så nu känns det minsann i vaderna. Nu är klockan snart tio och jag ska strax gå och lägga mig. Jag har en spännande dag framför mig imorgon då ett möte med Atrium förlag väntar. Lite nervös är jag nog allt, men mest av allt ser jag fram emot det. Det ska bli galet kul!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s