Två lyckade författarsamtal och ett oväntat telefonsamtal

Nu är veckan äntligen över. Författarsamtalet var till och med roligt. Helt klart roligare än en normal opponering där det ska petas på både det ena och det andra i texten. Nu blev det istället ett intressant samtal av det hela och det kändes riktigt, riktigt bra. Jag är nog till och med stolt över mig själv. Jag var inte ens nervös på rösten när jag satt och ställde frågor. Inte ens när det var jag själv som skulle svara på frågor. Så det var verkligen en lyckad dag. Jag skulle till och med kunna tänka mig att agera samtalsledare igen någon gång. 

 

Idag lämnade jag in komplettering också, vilket innebär att jag inte har några bakomliggande skolarbeten efter mig. Det känns bra, för på måndag börjar praktiken! Jag är lite nervös faktiskt, jag har ju aldrig praktiserat på ett förlag tidigare, men inte på ett ångestfyllt sätt, utan på ett fjärilar-i-magen-sätt. Ni vet det där klichén som alltid används i litteraturen när känslor för en annan människa ska beskrivas.

Min vän Jonas ringde mig tidigare ikväll. Naturhistoriska museet har en Berättelsens dag imorgon mellan 10-17, fritt inträde. Jag hade egentligen tänkt att vara hemma och städa (vi har städdag på söndagar) och träna, men nu kan jag ju inte låta bli så nu blir det minsann ett besök. Det ska bli roligt och intressant. Kul – om inte annat – att få träffa min ack så saknade gamle räv som jag inte har sett skymten av sedan i somras. Vi har lite catching up to do, minst sagt.

Fick för övrigt ett samtal från en person igår som jag inte hade väntat mig att jag skulle få höra ifrån någonsin igen. Och jag är kluven. Personen ifråga har betytt så otroligt mycket för mig i så många år, men efter allt som hände för snart två år sedan är jag inte så säker på om det är en bra idé att återuppta kontakten. Dessutom kan jag inte skaka av mig känslan att människan är ute efter något.

Varför kan vi inte bara se in i folks huvuden i sådana här lägen?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s