Inspirationskällor

Det jag tycker är så fascinerande med böcker är att vissa av dem inspirerar mig och mitt egna skrivande. Att läsa en särskild bok kan motivera mig ytterligare och pusha mig till att faktiskt sätta mig ner och skriva. John Ajvide Lindqvists böcker har en sådan effekt på mig, särskilt hans senaste Himmelstrand. Han har en fantastisk förmåga att ta så vardagliga händelser och twista till dem till något som verkligen sätter sig i huvudet, och dessutom gör det så trovärdigt. Det är imponerande.

Förutom ett biobesök igår kväll har jag legat hemma hela helgen, men en ANDRA förkylning som är tio gånger värre än den första. Jag vet inte hur jag lyckas, men det är så typiskt att jag ska dra på min en ny när jag blivit frisk från den första. Hur som helst har jag legat och läst Caroline L. Jensens novellsamling Rovdjur. Jag har länge velat läsa hennes roman Vargsläkte, men det har aldrig blivit av och så har jag skjutit på det och så har det fortsatt på det viset. Men så hittade jag den här novellsamlingen, köpte den och nu läser jag den. Och jag är fast.

Carolines berättelser – och hennes språk – inspirerar mig på exakt samma sätt som Ajvides böcker. Det är så lätt att leva sig in i dem och hon sätter griller i huvudet. Vad finns det där ute som vi inte ser?

Det är något vackert och häftigt med att hitta inspirationskällor. När det går upp för mig att det jag läser är så fantastiskt bra att jag skulle vilja stanna kvar i det ögonblicket och ignorera resten av verkligheten för att läsa och skriva och läsa och skriva. Ägna mig åt det jag verkligen brinner för. Tyvärr är inte livet riktigt så enkelt (särskilt inte med en förkylning som ständigt påminner om verkligheten genom hostattacker som känns som att jag hostar upp lungorna i munnen för att sedan svälja dem). Därför är det extra viktigt att ta till vara på sådana här stunder när de väl dyker upp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s