Sexuella trakasserier

 

Sexuella trakasserier.jpg

Jag och 32 andra tjejer ur landet berättade om sexuella trakasserier som vi har upplevt. Journalisten Atilla Yoldas gjorde en efterlysning efter kvinnor som ville dela med sig av sina berättelser så jag anmälde mig som frivillig. Jag beundrar den här killen. Han är en fantastisk person som verkligen står upp för jämställdheten genom att synliggöra kvinnors utsatthet, något som egentligen borde synliggöras ännu mer.

Berättelserna finns härRÖRMIGINTE

Efteråt kändes det fantastiskt bra. Jag och 32 andra tjejer har vågat blotta en del av oss själva. Vi har stått upp för kvinnor som inte vågar eller kan berätta, för att det är så sjukt att vi inte kan gå någonstans utan att bli sexuellt trakasserade, av män.

Det här har i sin tur inspirerat mig i mitt egna skrivande. Utöver romanen som jag försöker strukturera upp och novellsamlingen som jag lägger mitt största fokus på för tillfället, har jag börjat skriva om självupplevda händelser som jag så länge har velat skriva om: mobbingen, de sexuella trakasserierna och våldtäkten och allt annat däremellan. För mig har livet varit en kamp från första början, särskilt på det känslomässiga planet, men jag har inte klarat av att skriva om det.

Det känns bra. Riktigt bra. Så tack, Atilla, för att du står upp för kvinnor genom att låta dem höras och synas. Du är en förebild.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s